Campllong i el seu entorn natural

Campllong és un municipi del Gironès situat al sud de la ciutat de Girona, constituït per diversos veïnats: Can Bosc, Can Canyet, Can Dionís, Can Falgueres, la Bruguera i Ferreries. El nucli urbà del poble està format de diverses cases que rodegen l’església parroquial de Sant Quirze, documentada l’any 1362. L’edifici actual consta del segle XVI i XVII. Dins del territori hi trobem algunes masies d’interès i la Rectoria, considerada també un dels edificis més destacats del municipi on hi ha les dependències municipals.

El Diccionari Català li atribueix l’etimologia Campu-longues d’origen llatí. Segons sembla, el topònim es deu a la llarga extensió de territori que forma camps de gran amplitud i longitud.

Situat entre la costa i la muntanya, el poble es rodeja d’un entorn natural i rural que el dota d’un encant innegable. La seva cuina tradicional, els productes de la terra, els seus paisatges i en general les seves tradicions i història, el converteixen en un lloc perfecte per a dur-hi a terme esdeveniments, festes i fires, com és el cas de la fira de la Primavera, que acull fins a 30.000 visitants durant un sol cap de setmana.

El Musicant, és clar, també és un altre dels esdeveniments destacats del poble que coincideix alhora amb la festa major de la vila. La veritat és que no imaginem un lloc millor que Campllong per dur a terme aquest festival de música catalana per a tothom. Equipat amb tots els serveis essencials, et convidem a conèixer Campllong a peu o amb bicicleta i a gaudir del paisatge abocador d’aquest petit poble amb un encant encisador.