Pep Sala

El Musicant té com a objectiu apropar repertoris i intèrprets seleccionats amb criteris de qualitat i interès musicològic als seus espectadors. El que es busca és aconseguir reunir la música catalana de tots els temps i convertir-se en una plataforma per als intèrprets musicals de la nostra terra. Per això, no és gens estrany que Pep Sala, un dels músics més influents dels darrers anys en l’àmbit de la música catalana, formi part del cartell d’aquest any 2020.

Pianista, guitarrista, compositor, arranjador, lletrista i productor, ha estat protagonista musical a Catalunya com a líder de les bandes Sau (juntament amb Carles Sabater), Pep Sala & La Banda del Bar i, en solitari, sota el nom artístic de Pep Sala. Amb aquests grups ha realitzat gravacions de discs, gires i concerts arreu de Catalunya, així com a Espanya, Europa i els Estats Units.

Pep Sala va fundar l’any 1985 l’Aula d’Estudis Musicals (AEM) a Vic on va conèixer al seu amic inseparable Carles Sabater, amb qui formaria el grup Sau. Des dels primers anys d’existència el grup va aconseguir un gran nombre de seguidors i l’any 1991 es va convertir en la banda de referència musical al territori català, arribant a vendre més de 150.000 còpies dels seus discos.

 El grup va publicar fins a 10 àlbums i va realitzar diverses gires i concerts arreu de Catalunya, Espanya i Europa. Per tal que Carles Sabater pogués combinar la seva carrera de músic i actor, el grup Sau es va prendre uns anys sabàtics en els quals Pep Sala va aprofitar per crear Pep Sala & La Banda del Bar (1993), amb la qual va publicar tres àlbums. Després de 13 anys de vida, Sau va deixar d’existir amb la malaurada mort sobtada de Carles Sabater i des d’aleshores Pep Sala ha continuat la seva carrera musical editant un total de 26 discs, contant els publicats amb Sau i Pep Sala & La Banda del Bar.

Entre totes les seves facetes com a artista, Pep Sala destaca com a autor. És el compositor i co-lletrista de totes les cançons de Sau, Pep Sala & La Banda del Bar i de la seva carrera en solitari. Amb més de tenir 500 obres registrades, les seves cançons han estat interpretades per nombrosos grups i artistes com Shakira, Marillion, Dyango, Josep Carreras, Luz Casal, Dale Watson, Kathy Chiavola, Sergio Dalma, Carlos Tarque… i algunes han arribat a vendre més d’un milió de còpies.

També ha escrit cançons per a altres artistes i ha compost temes per a bandes sonores de pel·lícules i obres teatrals, entre d’altres. Tant a l’estudi com en directe, ha tingut l’oportunitat de treballar al costat de personalitats de la música com Robbie Robertson, Pino Palladino, Arran Ahmun, Steve Hogarth, Phil Manzanera, Luz Casal, Sergio Dalma i Joan Manel Serrat. Des del 1998, disposa d’un estudi de gravació propi (L’Indi Studios) i, des del 2004, també d’un segell discogràfic (L’Indi Music).

Pep Sala al Musicant 

Bàsic és un format acústic i íntim que permet escoltar les composicions de Pep Sala en el seu estat més pur. Amb aquest directe que es durà a terme el dissabte 29 d’agost, el músic compta amb la col·laboració de Joan Antonella a la guitarra i veu per interpretar els temes clàssics de Sau i la Banda del Bar, així com peces de la seva trajectòria en solitari. Un concert per a gaudir de ben a prop del creador d’algunes de les cançons més recordades del pop català. Potser la banda sonora de moments molt especials de la vostra vida en un entorn i una atmosfera únics d’una nit d’estiu irrepetible als jardins de l’església de Campllong.