El Festival de Música del País comptarà també amb, Marc Parrot , Neus Mar i Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries  

El festival tindrà lloc del 29 d’agost al 2 de setembre

Aquest any el Musicant està d’aniversari amb la celebració de la vintena edició. Vint anys que avalen i eleven el Festival de Música del País com l’esdeveniment musical per excel·lència a les comarques gironines amb una proposta variada i transversal. Lluís Freixas, alcalde de Campllong, assegura que l’edició d’enguany del Musicant passarà a la història del cicle per la seva qualitat artística. Tal com apunten els organitzadors del Musicant, aquest any “gaudirem dels ressons de la Catalunya meridional, les veus dels nostres pobles i viles que han viatjat durant segles i el contrast de les atrevides innovacions d’avui mateix”.

El pròxim 12 de juliol es farà un concert-presentació del Musicant obert a la premsa i a la ciutadania. La presentació comptarà amb l’actuació de joves cantants locals que faran versions catalanes, Antoni Mas interpretarà un tema del musical Isabel “Cinc Hores”, es farà una exposició dels cartells dels 20 anys del festival i, finalment, es projectarà un vídeo commemoratiu del Musicant. L’acte acabarà amb un piscolabis per a tots els presents al costat de l’església de Campllong.  Hi assistiran diverses autoritats polítiques i els patrocinadors.

La primera actuació del Musicant serà el musical Isabel “Cinc hores”. Estaran a càrrec de la instrumentació l’Orquestra dels Musicant de Campllong. S’ha programat aquest espectacle coincidint amb el 150 aniversari del naixement* de l’activista social i pedagoga Isabel Vila. Aquesta era coneguda per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil. El musical “Cinc hores” evoca aquella nit quan Vila va veure unes nenes d’entre 8 i 10 anys sortir d’una fàbrica i va decidir lluitar pels seus drets. Des de Campllong volen oferir-li un especial homenatge perquè ningú no oblidi cap nota de la nostra història.

L’endemà, serà el tron del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Aquest oferirà un concert per presentar el Cançoner català contemporani que agrupa cançons de pobles i racons d’arreu del nostre país.

El dijous 31 d’agost canviem de registre amb Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries. Venen a Campllong dins la seva gira 30 anys “Es cantava i es canta”. L’endemà, Neus Mar farà un homenatge a les dones del mar acompanyada de la ballarina Montse Canals, i els músics Sònia Zurriga, Emilio Sánchez, Pep Rius i Enric Canada.

I tancarà la 20a edició del Musicant l’actuació de Marc Parrot. Presentarà el seu nou treball acompanyat per Dani Ferrer i Lluís Cartes.

Els concerts tindran lloc a les 21.30h a la Plaça Catalunya de Campllong. En cas de pluja, es farà al Pavelló Municipal.

Les entrades dels concerts, que es posaran a la venda l’1 de juliol, tenen un preu de 12€ si s’adquireix l’entrada anticipada i de 15€ si es compra a taquilla. També s’ofereix un pack especial per poder anar a veure els 5 concerts per 50€.

Els concerts

Dimarts, 29 d’agost (21.30h) Isabel “Cinc hores” El Musical. Musical en format de concert, inspirat en la vida d’Isabel Vila Pujol, primera dona sindicalista catalana i heroïna dels fets bèl·lics del Foc de la Bisbal (1869). El sobrenom de “Cinc Hores” fa referència a la seva lluita per aconseguir que el treball de les criatures a les fàbriques no excedís les cinc hores i així poguessin assistir a l’escola. Amb guió de Toni Strubell, a partir de la recerca de l’historiador Francesc Ferrer i Gironès. Adaptació al teatre de Kim Planella, també autor dels textos de les cançons. Música d’Antoni Mas i Marc Mas, aquest darrer, també autor dels arranjaments. 

Dimecres, 30 d’agost (21.30h) Cor de cambra Palau de la Música Catalana. Cançoner català contemporani. Enguany fa 100 anys del Cançoner Popular de Catalunya, que va aplegar desenes de milers de cançons catalanes en una extraordinària descoberta dels pobles i racons més isolats del nostre país. Amb la idea de connectar el passat i el present, presentem un grapat de cançons d’aquest valuós recull arranjades per diversos compositors actuals com Gasull, Guzmán-Antich, Magrané, Pastrana, Prat, Puig, Vivancos i Tordera, amb l’assessorament de Jaume Ayats.

Dijous, 31 d’agost (21.30h) Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries. Gira 30 anys. Es cantava i es canta. Música d’arrel local, però amb vocació universal, interpretada per un fals cec i una divertida troupe de personatges que viuen a cavall entre la tradició i la modernitat. Aquesta és la manera més comú amb què s’ha descrit el grup a través dels mitjans de comunicació, tot i que algunes cròniques han sentenciat: “Quedaran com la banda que s’ha saltat amb més gràcia i originalitat totes les normes a l’ús sobre la manera de recuperar la música popular catalana”.

Divendres, 1 de setembre (21.30h). Neus Mar. Dones de sal. Un homenatge a les dones del mar: la música, la dansa, la imatge i la paraula protagonitzen aquest espectacle que neix per donar visibilitat a les dones del món del mar. Una descoberta de l’empoderament de la feminitat sovint silenciada; dels somnis de les persones que s’hi endinsen cercant un nou futur; de la seva explotació i de la fragilitat del medi; de la cultura marítima mil·lenària que tot ho embolcalla.

Dissabte, 2 de setembre (21.30h). Marc Parrot, Els fets i l’atzar. En aquest nou treball es conjuguen la lírica i la profunditat de les lletres amb l’experimentació dels sons, elements que l’artista, d’una màgica pirueta, en fa sorgir cançons boniques, senzilles i directes. Com acostuma a fer, Marc Parrot presenta el seu nou disc amb una acurada posada en escena, a càrrec de Judith Pujol, en què mostra els diferents tons i matisos de cada cançó fins a fer-ne tot un espectacle i una experiència per recordar. L’acompanyaran Dani Ferrer al teclat i Lluís Cartes al baix i bateria.