DISSENY  I  ART   I   GASTRONOMIA

Per donar valor als més de vint anys de vida del festival, l’edició 2024 es converteix en la protagonista d’una nova realitat i visió de futur. Introduïnt disseny, art i gastronomia. El gran públic podrà disfrutar de l’experiència del Village&MusicanTast.  Un village per disfrutar de les hores prèvies dels concerts gaudint d’una gastronomia local en format de tasts. De la mà del restaurant Local Social de Campllong.

L’art també serà protagonista del nou ecosistema de les futures edicions, ampliant el marc creatiu del festival de la mà de bonart cultural un artista visibilitzarà les vivències de cada edició del Musicant. El fotògraf Yurian Quintanas serà l’artista que plasmarà fotogràficament el Musicant 2024. I a principis de 2025 s’organitzarà una exposició  en un espai d’art, i també en el Village&MusicanTast de l’edició 2025. Mantenint l’origen dels valors del festival, s’ha introduïnt el disseny per donar forma a una imatge gràfica i comunicativa d’un festival amb identitat pròpia i dinàmica.

UN FESTIVAL DE MÚSICA DEL PAÍS

L’agost de 2003 un grup de veïns i veïnes de Campllong van presentar un cicle de quatre concerts un cop acabada la festa major. Així naixia el Musicant. Un cicle de concerts que tenen com a nexe d’unió la música de creació catalana de tots els temps. A partir d’una junta integrada per persones vinculades al món cultural, polític i econòmic de la comarca, es programen diversos concerts amb els següents objectius:

  • Potencia la programació d’obres de compositors catalans de totes les èpoques.
  • Recuperar partitures inèdites o poc conegudes.
  • Presentar una nova plataforma als intèrprets musicals de les comarques gironines.
  • Dotar a la comarca d’un nou projecte associatiu i cultural. Els concerts abracen repertoris de totes les èpoques i diferents estils, i tant les obres com els intèrprets es seleccionen amb criteris de qualitat i interès musicològic. Contribuint al panorama cultural de Catalunya.

EDICIONS

Pel Musicant de Campllong han passat intèrprets de primer nivell com: Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Moncho, Xavier Ribalta, Toti Soler, Albert Guinovart, Biel Majoral, Lluís Llach, Laura Simó, Francesc Burrull , Max Sunyer, Salvador Niebla. Agrupacions com Port Bo, Els Montgrins, Cor La Xantria, Cor del Palau de la Música Catalana,

Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, De Calaix, Cor Geriona,  Deudeveu, Quartet Teixidor, Els Pets o Blaumut. Artistes a la plenitud de la seva carrera com Kalina Macuta, Daniel Blanch, Beth, Joan Dausà, Roger Padullés, Balkan Paradise Orchestra, Obeses, Helena Gadel, Neus Mar, Sabor de Gràcia, Ginestà, Manu Guix o Marc Parrot.

UBICACIÓ

Campllong és un municipi de la comarca del Gironès situat al sud de la ciutat de Girona entre mar i muntanya. El poble de Campllong acull diversos veïnats i consta d’uns 500 habitants amb una vitalitat associativa, capaç d’organitzar actes socioculturals com ara la Fira Anual de Primavera, visitada per més de 30.000 persones durant un cap de setmana del mes d’abril.

El nucli urbà situat al voltant de l’Església Parroquial de Sant Quirze i compta amb tot l’equipament necessari per acollir el festival, facilitant així l’accés a tothom en un ambient natural i inigualable i amb un gran aparcament gratuït just al costat de l’església.

La vivència al festival Musicant de Campllong permet descubrir un municipi envoltat de pobles amb tradicions, fires i festes. Així com una cuina local amb productes de la terra de km0, oferint als visitants una rica oferta gastronòmica. Us convidem a visitar el restaurant Can Barris, el restaurant Local Social , el restaurant Mas Canyet, el restaurant Can Xiquet i el restaurant Club Esportiu Gavarres.