Avui arriba el torn de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, els seguiran Neus Mar i tancarà el Festival Marc Parrot

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana va presentar ahir a Campllong el Cançoner popular contemporani. En les quasi dues hores de concert, es van interpretar més de 10 peces arranjades per músics contemporanis però conservant l’escènica i les històries de la música tradicional catalana.

El director del cor de cambra, Xavier Puig, va explicar a l’inici del concert que l’obra del cançoner popular de Catalunya va ser una empresa iniciada per Rafael Patxot qui va encarregar a l’Orfeó Català que recullis totes les melodies de les terres de parla catalana. Els millors músics van recórrer el territori durant quasi dues dècades, tanmateix, la seva cerca va ser interrompuda per l’esclat de la Guerra Civil Espanyola. Tot i això, van recollir uns 60.000 textos i unes 40.000 melodies.

Puig contextualitzava cada cançó abans de ser interpretada amb anècdotes, fets històrics o a través de la lectura de cartes dels mateixos musicòlegs de l’època. Les peces anaven sobre amor, tragèdia i llegendes de les terres catalanes com, per exemple, el comte Arnau.

Avui, continuaran amb la seva gira 30 anys “Es cantava i es canta” el Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries. Demà Neus Mar farà un homenatge a Campllong de les dones del mar. I acabarà el Musicant amb l’actuació de Marc Parrot.

Els concerts tindran lloc a les 21.30h a la Plaça Catalunya de Campllong. En cas de pluja, es farà al Pavelló Municipal. Les entrades dels concerts tenen un preu de 12€ si s’adquireix l’entrada anticipada i de 15€ si es compra a taquilla.