Durant cinc dies, Campllong ha acollit el Festival de Música del País amb artistes d’arreu del territori

Unes 1.500 persones han visitat Campllong aquesta setmana per gaudir de les propostes musicals del Musicant.

Ahir al vespre, va acomiadar el festival Marc Parrot duent a terme el seu últim concert de presentació del disc “Els fets i l’atzar”. L’artista va oferir un concert proper i amb una posada en escena molt original. Tal com va afirmar Parrot a l’inici del concert, “és un plaer acabar la gira d’aquest disc en una nit tan agradable i en un lloc de dimensions ideals com ho és el Musicant de Campllong”. Al principi de cada cançó, Parrot explicava el significat de les seves cançons, des d’on s’havia inspirat i què volia transmetre amb la seva música. 

Així acaba una vintena edició que ha fregat el ple a quasi cada concert. Segons Albert Bosch, director del festival, “enguany, hem complert les nostres expectatives, hem pogut fer tots els concerts a l’aire lliure i hem continuat donant suport a la música de producció catalana”. I afegeix que el Musicant que l’any que ve seguiran apostant per oferir una proposta musical variada i de proximitat.

Enguany, va començar el Festival amb una producció del mateix Musicant que va consistir en un musical-concert sobre la vida de la sindicalista Isabel Vila coneguda per aconseguir la reducció de la jornada laboral dels infants a cinc hores. L’endemà, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana va presentar el Cançoner català contemporani amb motiu del seu centenari. Amb el Quico el Celio, el Noi i el Mut de Ferreries vam canviar de registre passant a una música més tradicional tot fent riure de valent al públic amb les seves ocurrències i interpretacions. Els va seguir Neus Mar amb el seu espectacle “Dones de Sal”, un homenatge a les dones del mar i una reivindicació de la veu femenina en el món de les havaneres. I va tancar ahir al vespre el festival, l’artista Marc Parrot acompanyat per Dani Ferrer i Lluís Cartes.