Pel 19è Festival de Música del País hi han actuat Obeses, Balkan Paradise Orquestra, Sabor de Gràcia i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

Marina Rossell ha tancat aquest dissabte el 19è Festival de Música del País de Campllong després de 5 dies de concerts. La cantant va aconseguir captivar al públic des de la primera cançó fins a l’última amb un format de concert minimalista i proper acompanyada del pianista Xavi Lloses. Cançons com “La gavina” o “Bella ciao” van fer que el públic s’animés a cantar.

El Musicant va començar el passat dimarts 30 d’agost amb el concert de música clàssica “MusiCàtnia, a Caterina Albert” per part de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la soprano Marta Velero. Seguidament, va ser el torn del grup barceloní “Sabor de Gràcia” amb més de 25 anys de trajectòria sobre els escenaris nacionals i internacionals. Es tracta del primer cop que es porta el gènere de la rumba catalana al Musicant. El dijous, les Balkan Paradise Orchestra van sorprendre el públic amb el seu ritme magnètic i incansable. I Obeses va oferir un concert que no va deixar a ningú indiferent acompanyats pel Cor d’Obeses. Va ser el seu últim concert amb 12 veus mixtes d’aquest estiu. 

El Festival Musicant continua consolidant-se com un esdeveniment cultural molt important a les comarques gironines, superant per segona vegada consecutiva els 1.500 espectadors. Durant els concerts, tots els artistes convidats van coincidir en remarcar la tasca de l’Ajuntament de Campllong per preparar un festival d’aquestes magnituds i van aplaudir l’alt nombre d’assistents.

El director del Musicant, Albert Bosch, va destacar el nivell musical dels artistes i la consolidació del Festival amb un públic fidel que cada any assisteix al Musicant. “Els concerts van tenir un nivell musical molt alt, des de l’acústica a la interpretació dels músics”. I va afegir que, com una raó més que demostra la consolidació del Musicant, “molt del públic assistent ja havia vingut en les edicions anteriors i enguany repetien un cop més”

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, va confessar que “estàvem realment preocupats per la pluja que cada dia amenaçava en canviar la localització dels concerts, però per sort, els hem pogut celebrar tots amb normalitat”.