Aquest dimecres al vespre s’ha presentat la programació del Musicant 2022 amb l’actuació de la Black Music Ensemble. L’amenaça de pluja va obligar als organitzadors a traslladar el concert al pavelló.

Enguany el Festival de Música del País de Campllong arriba a la seva dinovena edició amb un cartell de luxe on hi actuaran Obeses, Marina Rossell, Balkan Paradise Orquestra, Sabor de Gràcia i Musicàtnia, a Caterina Albert a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48.

La presentació del festival Musicant 2022 ha anat a càrrec del periodista Lluís Falgàs i de l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas. També hi ha participat el director del Musicant, Albert Bosch i s’ha fet un agraïment a Xavier Fontané dissenyador dels 19 cartells del Musicant.

Durant la presentació la Black Music Ensemble va oferir un repertori de funk i soul enèrgic que no va deixar indiferent a ningú. Es tracta d’una selecció de músics dels diferents projectes formatius que formen part de la família Black Music Big Band.

El Musicant 2022 començarà el dia 30 d’agost amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48 i la soprano Marta Valero. Sabor de Gràcia: Rumba catalana actuarà l’endemà 31 d’agost i seguirà amb la Balkan Paradise Orquestra l’1 de setembre, Obeses + Cor d’obeses el dia 2 i, finalment, Marina Rossell el dia 3 de setembre, tancarà el Musicant 2022.

Amb les 19 edicions del Festival, Campllong ha sabut convertir i mantenir el Musicant com a referent en els festivals de petit format de Catalunya, gràcies a la implicació del voluntariat, tal i hi com va destacar l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas.

Les entrades dels concerts, ja estan a la venda al preu de 12€ si s’adquireixen anticipadament i de 15€ si es compren a taquilla. També s’ofereix un pack especial per poder anar a veure els 5 concerts per només 50€.

Podeu comprar les entrades aquí.

Concerts del Musicant 2022

Dimarts, 30 d’agost: Musicàtnia, a Caterina Albert a càrrec de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i la soprano Marta Velero. Els lligams de Caterina Albert (Víctor Català) amb compositors modernistes i noucentistes catalans com Garreta, Bou o Burgunyó. Artistes que van musicar texts de l’escriptora empordanesa i d’altres autors actuals com Albert Guinovart que es deixen captivar pel seu món. Un repàs musical a una època esplendorosa de la cultura catalana presentat en format d’actriu recitant, soprano i orquestra de corda. Amb la direcció de Quim Termens i recitat per Rosa Cadafalch

Dimecres, 31 d’agost: Sabor de Gràcia, rumba catalana. Sabor de Gràcia neix el 1994 de la mà d’un gitano del barri barcelonès de Gràcia, Antonio Carbonell “Sicus”. Amb 25 anys de trajectòria artística i experiència en els escenaris són els hereus de la Rumba Catalana de Peret. Durant la seva carrera musical, han realitzat gires de concerts per Amèrica i Europa. Col·laborant amb artistes de primer nivell com Gipsy Kings, Estrella Morente, Gilberto Santa Rosa… La seva música viatja entre la salsa, la rumba i la música d’arrel llatina i omple d’alegria i ritme totes les festes.

Dijous, 1 de setembre: Balkan Paradise Orquestra BP Tour. Les integrants de Balkan Paradise Orchestra presenten el seu nou espectacle basat en la fórmula BPΩ com a essència de la banda. Una essència en estat pur basada en el magnetisme B, que fa que el públic quedi impactat i no pugui parar de ballar; en la potència P de les seves coreografies i del so dels seus instruments; i també en la resistència Ω física que tenen elles per donar-ho tot i transmetre la seva música.

Divendres, 2 de setembre: Obeses + Cor d’Obeses Amb l’Ai al cor. La veu com a pilar fonamental de la música d’Obeses. El seu cor mixt de 12 veus aporta una capa més d’èpica i transcendència al repertori de la banda, sempre ben elaborat, en la que és la presentació en viu del seu sisè disc que dona nom al seu espectacle. Una oportunitat excel·lent per tots aquells melòmans que gaudeixen del diàleg profitós entre la música moderna i l’herència de la música clàssica.

Dissabte, 3 de setembre: 300 crits Marina Rossell. Amb aquest nou disc, la Marina Rossell assenyala amb cançons els crits nascuts de totes les emocions humanes: crits de goig, de desesperança, crits interminables que a vegades travessen la natura. Des de la França de la resistència, amb temes com “Sota el cel de París”, fins als nostres dies amb peces recents com “Morir d’un llamp “o “Guardo el dubte”. Cançons que neixen de la necessitat de sobreviure en temps maleïts.

Fotos de la presentació: Autor Iconna / Ajuntament de Campllong